2014.02.23.
15:23

Írta: davidmahalyi

Hipstanya

      Szépséges kis városunkat sok különböző divatirányzat uralta már (emok, diszkós pávák, alterek, köcsögök). Mondjuk a köcsögök mindig is társadalmunk alkotó elemei voltak, lesznek és maradnak. Míg általában ezeknek a „divatirányzatoknak” az összetalálkozásának helyszíne az ókori Gödör Klub feletti füves placc volt, addig az újdonsült hipsterek (akik igazából az alterektől annyiban különböznek, hogy nyáron feltűrik a nadrágszárukat, és van pénzük) a Madách Imre úton elhelyezkedő Központot választották.

       Nem is tudom, hogyan kezdjek neki ennek a helynek a seggének a fényesre nyalásához. Kezdjük mondjuk ott, hogy a teájuk KIBASZOTTUL ÜBERELHETETLEN. A zöld tea, zöld volt! A csésze, csésze volt! A kutya, kutya volt! Igen erre a helyre az ember még a legjobb barátját is beviheti (WOAH!). Visszatérve a teára. Annyira jó volt, hogy még a nyelvem is belebizsergett. A pultosok adnak mellé amit csak kérsz: citromot, tejet, mézet, cukrot, szeretetet. Persze szerintem egy igazi jó teát ízesítés nélkül kell elfogyasztani. Ugye mindenbe bele lehet kötni, és sajnos a Központnak is meg volt a hibája. A teáscsészém nem volt teli töltve de ez már nem is érdekelt, mert minden más kifogástalan volt. Mire észbe kaptam már az ingemet nyakig begomboltam, a gatyámat feltűrtem és a vastag keretes szemüvegemet sem szégyelltem felvenni. Lehet basztatni az állítólagos „hipstereket” (ha ők egyáltalán azoknak tartják magukat) de ne feledjük el azt a tényt, hogy Budapest egyik legigényesebb helyét találták meg maguknak.

    Ez a kis eldugott kávézó vagy bár, kinek mi tetszik, tökéletesen megfelel akármilyen találkozásnak a helyszíneként. Legyen szó egy családi kávézásról, vagy esti borozásról a Központ mindennek megfelel. Na jó, tüntetni ne ide gyertek.

Tea: Teapigs ( http://www.teapigs.co.uk ) 400 forint körüli ár.

Mikor gyere:  Akármikor!

Mikor NE gyere: Szombat délelőtt, mert aznap négy órától vannak nyitva. Ja meg ha nem bírod a hipstereket.

Link: https://www.facebook.com/kozpontbudapest

Pontszám: 4,5 / 5

Névtelen_1.png

Névtelen1_1.png

Névtelen3_1.png

Szólj hozzá!

Címkék: tea kávézó hipster Budapest Központ kávé tea kakaó

A bejegyzés trackback címe:

https://kaveteakakao.blog.hu/api/trackback/id/tr955828306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása