2014.04.16.
08:51

Írta: varosi.panda

Egy csipetnyi Ausztrália a Madách térnél

Volt egy zseniális pályamű, ami egy mini Louvre piramist képzelt el a Madách tér közepére, mert ugye mi nem csak a Szépművészeti Múzeum elé álmodunk mini üvegpiramist (az ugyan végül kocka lett volna). Szerencsére egyikből sem lett semmi, legalábbis egyelőre úgy tűnik. Pár hete elkerítették a területet, zajlik a munka, szóval már egészen biztos, hogy a Madách megújul. Lesz zöldfelület mutatóba, facsoportok, temérdek mennyiségű térkő, pár pad, na meg persze szökőkút. Tegye fel a kezét, aki találkozott olyan térfelújítással az elmúlt években, ahol nem épült szökőkút? Na látjátok! Ettől a jövőbeli szökőkúttól néhány lépésre működik már lassan két éve a My Little Melbourne. Mit tudnak az ausztrálok - akik nem olaszok - a kávéról? Lapozz és kiderül!

Minden barátomnak az olaszok jutnak eszükbe a kávékról, ezen próbál meg akarva-akaratlanul változtatni a My Little Melbourne. Ugyan Melbourne nem Ausztrália fővárosa, és bizony Sydney sem az - most buktátok el páran a 5000 forintos beugró kérdést Vágó Úrnál - valójában a főváros Canberra. Azonban a kávéfővárosuk egyértelműen Melbourne. Egy jól sikerült utazás, a kávék isteni hatása, és az emberből kávézótulajdonos lesz - egyszerűnek tűnik. Közben valószínűleg hihetetlenül nehéz. Ha ízekre szavakra szedjük a találó névválasztást rájöhetünk, hogy egy kicsi egy kis kávézóval van dolgunk. Habár esetünkben a little szinonimái leginkább az irinyó-pirinyó, pöttöm, picinyke lennének. De ha valaki 32 négyzetméteren akar csodát művelni, akkor bizony lehet - ha nem hiszed, már most indulj el a Madách felé! Belülről ilyet keress:

Bizony ám, itt a baloldalon az egy lépcső, felvisz az emeletre galériára

Ha belépünk nem - már ha beférünk és a sor nem áll kint az utcán - nem tudjuk eltéveszteni a pultot, ott van 1 méterre szemben velünk, és már kérhetünk is. Na de mit is kérjünk egy ilyen helyen? Segítenek nekünk a baristák is a választásban, de ha rám hallgattok mindenképpen flat white-ot isztok - mert az Ausztráliából származik, s hol máshol csinálnák finomabban? Az összetételét tekintve dupla espresso egy kis mikrohabbal. Majdnem mindegy mi is az a mikrohab, ahogyan az ital bársonyosságáról, erejéről is mesélhetnék, de minek. Egyszerűen tökéletes, és ez a lényeg. Ráadásul a hely nem pusztán áprilisi tréfából ragasztotta fel a Home of Latte Art matricát a kirakatra. Az ember szó szerint a kávéja meggyilkolásának érzi az ilyen gyönyörű mintájú flat white-ok, tejeskávék elfogyasztását.

flatwhite.jpg

Ezeket az élményeket kapjátok flat white címszó alatt (insta filter mentesen)

Most hogy lassan megérzik a jó idő, már kint is leülhetünk a teraszon a kávénkkal, habár a benti otthonos, kicsit ausztrál hangulat továbbra is csábító. Ha pedig a Madách tér felújítása a tér ezen oldalán is elkezdődik nem sok esélyt látok arra, hogy ne legyen minden padon ücsörgő ember kezében egy My Little Melbourne-ös pohár. Vagy nyílnak még hasonlóan jó helyek a közelben? Bárcsak, addig viszont ha erre jártok, ki ne hagyjátok!

Mikor gyertek:

  • Reggel
  • Délben
  • Este

Mikor NE gyertek:

  • Ha nem szereted az ausztrálokat
  • Vagy ha nem szereted az olaszokat (mert a kávé azért még mindig olasz!)
  • Esetleg ha nem szereted magadat. A kávé nem szeretete nem lehet kifogás: van tea, dzsúsz (tudod, a juice), sör, minden.

Pontozzunk: 5 / 5 - mert egyszerűen nem lehet nekik kevesebbet.

Hol?

  • Itt találod őket a való életben: Budapest VII. kerület, Madách Imre út 3. - ez bizony még a Madách tér
  • Itt pedig a világhálón: facebook

Ez pedig az, amit akkor látnánk, ha beengednének a pult mögé; ha pedig barista vagy hajrá, most van üresedés, álommeló:

belulrol.jpg

 

 

Képek innen: foursquare, facebook, és innen: telefonunk.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: kávé ausztrália madách tér latte art flat white my little melbourne

A bejegyzés trackback címe:

https://kaveteakakao.blog.hu/api/trackback/id/tr45846970

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az 5 legjobb kávé Budapesten és a leggyönyörűbb kávégépek 2014.04.16. 18:00:20

Ha csak a szervírozott espresso minőségét nézzük, akkor is kiemelkednek a mezőnyből ezek a kávézók, de ha hozzávesszük azt is, hogy ezekben valódi baristák dolgoznak valódi kávékkal, amiről még érdemi információkat is tudnak adni, akkor nem lehet kérdé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása