2014.04.17.
07:06

Írta: davidmahalyi

Nem jön a gyerek? Izgulj a párodra itt

 10167996_10202881463231930_2433800136363843421_n.jpg

Miközben a paralimpikonok sírva hánynak a tárgyalásukon élettársuk meggyilkolása után, addig Magyarország népesség száma rohamosan csökken. Ezért a  kormány nagyon ösztönözné a fiatalokat a dugásra, sexre, szeretkezésre gyermekvállalásra. Erre Kósa DVSC Lajos elkezdett azon gondolkozni, hogy esetleg kiterjeszthetnék a szociálpolitikai támogatás korhatárát. Ez idő alatt az óvszerek ára annyi, mint egy jó gyrosé (hú egy jó gyros). Lényeg a lényeg, hogy a következő hely a romantikázos-szerelmes-nyálbancsorgó pároknak az egyik kedvenc helye. Ez nem meglepő, hiszen a Csendes Létterem napjaink egyik legfelkapottabb rom-kávézó-kocsmája a fiatalok körében.

 

A Csendes az egykori Fiume Kávéház helyén áll, a Ferenczy István utcában. Múltját a hely büszkén felvállalja, és próbálja bennünk felidézni az egykori kávéház-feelinget. Ezért is annyira kedvelt, mert a sok művész itt igazán elhiheti magáról, hogy művész. Az egész kávéház hangulat felidézésben ők a legsikeresebbek Budapesten, hiszen ott a New York, ami pont úgy néz ki, mint előző fénykorában, de az árak nem feltétlenül egy „művész” pénztárca legjobb barátai, viszont ott a Szatyor, ami pont ugyan úgy néz ki, mint a Csendes, és még pénztárca barát is, de valami mégis hiányzik belőle. A Csendesen viszont óriásit dob a környezete, ami felidézheti bennünk az 1900-as éveket, vagy akár egy párizsi sétát. (azt a de művész!) Van valami különlegessége az egésznek, egy kis utca, amelyben található egy zsúfolt kávézó, ami tovább vezet a Károlyi Kerten át a Dunához. Tökéletes randi helyszín, gyerünk első randizó fiúk, hozzátok a prémeket! A másik irányba pedig az ELTE bölcsészeivel találhatod magadat szemben, és ha tovább haladsz akkor a csodálatos Nemzeti Múzeum mellé érsz. (AZT A DE MŰVÉSZ!)

cccc.pngLegyünk büszkék a múltunkra!

Önmagában a helyben minden tökéletes, és erősen érezhetőek a kávéházi gyökerek. Ezt már kívülről is észrevehetjük a nagy ablakokon, és ahogyan belépünk a helyre, a közepén elhelyezkedő oszloptól egyből eláll a lélegzetünk. Az óriási teret székek, asztalok zsúfoltsága és emberek párbeszédje tölti meg. Amit személyesen imádok a helyben, az a hangzavar. Körülötted beszélnek az emberek, nevetgélnek, és a kedvencem: az italok kavargatása közben bögrékhez koccanó kanalaknak a hangja (orgazmus?!). A falakon lévő játék csecsemőket annyira nem értem, de megbocsájtható, mert van ott minden: bicikli, rajzok, mindent látó szem. Szóval akkor most a szabadkőművesek, vagy a hipsterek uralják a Csendest? A háttérzene is zseniális mindig megy valami jó, és pont annyira hangos, amilyen hangosnak lennie kell. Most már értheti mindenki, hogy miért is szeretik az ilyen fiatal művészkedő egyének/lelkek. Ad egy olyan hangulatot, amelyben kiteljesedhetnek gondolataikban. Valószínűleg ezért is szerethették Kosztolányi-ék a kávéházakat, és hozzá tenném, mikor még lehetett bent dohányozni, na, akkor igazán megvolt az a bizonyos kávéház-feeling!

Névtelen12.pngEgy ismeretlen, aki már délben borozik. Vagy csak egy művész?

Azt gondolnátok, hogy ezek után a teáról úgy fogok írni, mint Ady Csinszkáról. Hát nem. Viszont, plusz pont a Csendesnek, hogy nem pazarolják a citromot és a mézet sem, hanem külön kell kérni. Szerintem ez fasza, mert a tea nélkülük tea. A pöttyös bögre meg már tényleg csak hab a tortán. Finom is, de (DE!) , hogy lehet az, hogy az utolsó korty teámnál, olyan érzésem van, mintha homokszemek csúsznának le a nyelőcsövemben?! KÖNYÖRGÖM! HOGY?!! Miért kell egy ennyire kurva jó teázást, egy ilyennel elbaszni az UTOLSÓ PILLANATBAN?! MIÉRT?! Tényleg nem tudom, hogy ez hogyan történhetett, mert imádom ezt a helyet, egyik kedvencem, de tényleg. Minden csajomat ide hoztam. Ezért is fáj nekem ez a tea élmény. Azóta is próbálom elfelejteni... (mint a csajokat)

10171815_10202881432991174_2663730184698931373_n.jpgTökéletes bögre, kevésbé tökéletes teával benne

Mást nem is szeretnék mondani, mármint azon túl, hogy a hely zseniális, de tényleg. A tea meg olyan amilyen, és nagyon rossz, hogy legutóbb ilyen élménnyel távoztam. Biztos véletlen volt, remélem. Ezen túl viszont melegen ajánlom fiatal pároknak, akik azért próbálják növelni Magyarország népességszámát, hogy el ne fogyjunk. Egy kávé vagy akármi más után lehet egy jót sétálni a környéken, ami egyszerűen felülmúlhatatlan.

 

Tea:  480 Forint körüli ár.

Mikor gyere: Első randi helyszínnek tökéletes, vagy ha éppen kikapcsolódásra vágysz.

Mikor NE gyere: Ha ki nem állhatod az ilyen művészkedő tiniket, vagy a zsúfolt helyeket.

Róluk itt:  https://www.facebook.com/csendesvintagebar

Pontszám: 4 / 5 

 

 

6 komment

Címkék: kávé tea kávézó Budapest kaveteakakao Csendes Létterem

A bejegyzés trackback címe:

https://kaveteakakao.blog.hu/api/trackback/id/tr16038398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túrós (törölt) 2014.04.17. 14:08:33

hát...de be lehet itt rúgni? :D

varosi.panda 2014.04.17. 19:45:00

@Túrós: hogyne, ha a pénztárcád bírja!:)

Pista Bácsi 2014.04.17. 23:06:36

"úgy fogok írni, mint Ady Csinszkáról. Hát nem."

Ezt alátámaszthatom!!!

Úgy írsz, mint Petőfi az általános iskolában (senki sem emlékszik rá).

davidmahalyi 2014.04.18. 05:22:14

Tisztelt Pista Bácsi!
Nem kívánnám hasonlatának a minőségét elemezni, de azért köszönöm a párhuzamot Petőfi és köztem.

(im)possibility 2014.04.18. 06:54:06

Ne vedd bántásnak, amit leírok, csak feltűnt. Először látom a blogot, így nem vagyok benne biztos, hogy a teás részt komolyan gondoltad, de filteres teát eleve nem iszik az, aki komolyan veszi a teát. Így gondolom ez csak valami körítés, bár nem értem minek. Alapvetően a helyeket ajánlani bőven jó lenne. Persze, ha egyedibbnek érzed a blogot attól, hogy behozod a kávé, tea, kakaó témát az érthető. Nem is elvárás egy blogtól, hogy komolyan foglalkozzon bármilyen témával, bár van olyan is. Csak a hangsúly volt furcsa. Alapvetően a hely hangulatáról szólt a bejegyzés, aztán lehúztad az alapján, hogy a filteres tea alján volt valami. Vagy ez csak valami metafora?

davidmahalyi 2014.04.18. 09:20:15

@(im)possibility: Imádom a teákat, ha éppen komoly vagy komolytalan. Számomra a tea élménye határozza meg azt, hogy milyen egy hely.
süti beállítások módosítása