2014.05.07.
17:35

Írta: davidmahalyi

Sherlock Holmes, a tea Nagymestere #5

3272d284e948b17d01ff6660909c167b.jpg

A detektív aki, Londonban praktizál de nem fél kiruccanni New Yorkba sem. Jól tudja, hogy úgyis neki lesz igaza. Aki megjárta az elvonót, túlélt egy zuhanást és elhitette legjobb barátjával, hogy meghalt. Kedves. Sherlock Holmes-t számos színész alakította már (képzeljétek el, még Roger Moore is). Gondolom nem lesz meglepő, hogy a tea egy visszatérő motívum a 221 B Baker Streeten és az sem, hogy miért is Sherlock Holmes az ötös számú Nagymester. Hiszen Holmes a világ egyik legmenőbb arca és tudni illik minden menő arc teázik. Na, de vegyük is sorra a jobb Sherlock alakítókat.

 Jeremy Brett 

Sherlock Holmes alakítása miatt ismeri őt legjobban a világ. Nemrég megválasztották a legjobb színésznek ki az angol detektívet alakította. Apukám iszonyatosan nagy Holmes rajongó és számára Brett az igazi. Van is egy családi legendánk, hogy apámnak azért sikerült az egyik szóbelije, mert megkérdezték, hogy ki írta a Sherlock Holmest. Tudta!

tumblr_ll9l0cqBwn1qfj8xoo1_500.jpg                      Tea és cigi. Nagyon lázadó.

 

Jonny Lee Miller

Az Elementary című sorozat, itthon csak Sherlock és Watson-ként ismert, egy teljesen új feldolgozása Sir Arthur Conan Doyle hősének. Watson egy nő és még a Moriarty-s szál is tartogatott meglepetéseket. Ezért a hardcore Sherlock rajongók általában nem szeretik. Őszintén ezt nem tudom megérteni, hiszen Miller zseniálisan alakítja a New Yorkban élő Holmest. Kellően pofátlan és folyamatos meglepetéseket okoz a történetben. Szóval, aki szereti az angolok egyik legnagyobb hősét és még nem látta ezt a feldolgozását, akkor nézze meg, mert egy teljesen új oldalát fogja megismerni ennek a rendkívül sokszínű karakternek. Ha nekem nem hinnél, akkor itt van egy ember akinek fogsz! MILLER A KIRÁLY!

tumblr_mj1ubauint1rzzl3ao1_500.gifMost már mindenki számára nyilvánvaló lehet, hogy miért is tea mester Sherlock Holmes.

 

Robert Downey Jr.

Jeremy Brettel ellentétben Downey nem csak a Guy Ritchie féle Sherlock Holmes filmek miatt lett ismert. Pont annyira sokszínű a való életben, mint Holmes a könyvekben és ezért is volt tökéletes választás a filmekhez. Igaz amerikai, de ezt a vásznon észre sem lehetett venni alakítása során.

thumb.jpgHol a tea? Itt a tea. Büdös a tea?

182.pngSzerintem itt az a gond, hogy nem teát kapott Guy Ritchietől. Kellemetlen. 

sherlock-tea.jpgGondolkodni legjobban csak akkor lehet, ha veled van Dr. Watson no meg persze egy jó tea társasága. 

Benedict Cumberbatch

Sok mindent köszönhet ennek a szerepnek, hiszen amióta a Sherlockot csinálja napjaink egyik legismertebb színészévé vált. Ja, és megválasztották a leghelyesebb pasinak, amit ő zseniálisan lazán kezel, és csak annyit reagál rá, hogy ő már nagyon rég színészkedik és fura, hogy csak most vették észre, hogy mennyire $$helyes$$ valójában. Amit viszont a rajongók nem köszönhetnek az az, hogy a Sherlock negyedik évadja körül kurva nagy köd van Cumberbatch sikeressége miatt. 

tumblr_mbl2c9ZjGr1rst3kro1_500.gif                       Újság, tea, hegedű Sherlock általában gyönyörű.

tumblr_m94tjapccg1qzgltlo1_500.gifNéha bátyjával Mycrofttal is teázik.

sherlock_moriarty_tea.png
Ha kell, akkor legnagyobb ellenségével, Moriarty professzorral is teázik. Miért? Mert megteheti!

 

űll.jpg
Ki szereti jobban a teát? Watson vagy Holmes?

 

Holmesok tea nélkül egymással szemben!

Névtelen_3.pngHa Sherlock Holmes kopasz vagy éppen vörhenyes.

article-0-1AD1FA1D00000578-310_634x433_1.jpgDowney éppen elismeri Cumberbatch Holmesságát!

Névtelen_2.pngTi eltudnátok dönteni, hogy ki a legjobb Sherlock Holmes? Én nem.

8 komment

Címkék: tea top10 Sherlock Holmes Robert Downey Jr. Benedict Cumberbatch Jonny Lee Miller kávé tea kakaó

A bejegyzés trackback címe:

https://kaveteakakao.blog.hu/api/trackback/id/tr396119820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cydelion 2014.05.08. 14:05:52

Szerintem Benedict Cumberbatch a legjobb.

grafomankiado 2014.05.08. 14:08:57

A Benedict Kamamberes sorozat fantasztikus. Nagyon fogom sajnálni, ha nem folytatják.

XXL 2014.05.08. 14:19:04

Bevallom férfiasan, de rákattantam a sorozatra. Ez a Benedict Cumberbatch annyira zseniális, hogy az már szinte fáj, Dr. Wattson szerintem egy kicsit tutyimutyi ahhoz képest, hogy afganisztáni veterán, de na, jó mindkettő. Alig várom már az új évadot.

lyken 2014.05.08. 14:44:48

A harmadik szezont irgalmatlanul elb*szták. Örülök, hogy sikeres, de az is elég irritáló volt, hogy kimaradt egy év, az viszont egyenesen durva, hogy ezzel a zagyvasággal verték pofán a rajongókat. Mindenki várta, hogy az első két évhez hasonlóan zseniális harmadik szezon érkezzen. Pláne, hogy kétszer annyi idő volt rá. Hát nem érkezett.

gizmo26 2014.05.08. 15:16:28

Az IMDB-n sajnos 2016-ra van kiírva a 4. évad 1. része. Cumberbach és Martin Freeman időközben Hollywood ribancaivá váltak. De jéé, most látom csak, hogy Martin Freeman szerepel a Fargo c. sorozatban Billy Bob Thortonnal meg Tom Hanks kisfiával és Bob Odenkirk-el. (Utóbbi volt az ügyvéd a Breaking Bad-ben).

Jazo 2014.05.08. 15:28:21

Szerintem a Cumberbatch féle filmek nem csak miatta olyan sikeresek. A zenei betétek szerintem nagyon sokat hozzátesznek az egészhez. A Milleres nekem túlságosan laza és világos és amolyan átlagos bűnügyi detektíves, nyomozós sorozat, míg a Cumberbatch szériája sokkal sötétebb, rejtéjesebb, misztikusabb, nyersebb. A karaktert is sokkal nyersebben alakítja. Szóval nekem ez tetszik, de nem csak miatta, hanem a többi színész, a történet és a zene miatt is. Például Andrew Scott aias Moriarty is rengeteget hozzátesz az egészhez az evil genius figurájával.

Cervisia 2014.05.08. 15:31:10

Elementary is, de a Sherlock után egy pár hónapot pihentetni kell, hogy élvezni lehessen.

davidmahalyi 2014.05.09. 09:34:54

Úgy néz ki Benedict Cumberbatch nyert! :)
süti beállítások módosítása