2015.03.02.
07:16

Írta: davidmahalyi

Tényleg összeáll az Oasis?

11045833_10205176025314548_385867335_o.jpg

Nem. Viszont Noel Gallagher-nek van új albuma, amely a mai napon jelent meg, és tartalmaz olyan számokat is, amelyeket még az Oasis-ben eltöltött évei során írt meg. Mostani kritikánkért egészen Glasgow-ig utaztunk, arra a helyre, ahol felfedezték az Oasis-t, és egy tea mellett meghallgattuk Mr. Gallagher legújabb albumát a Chasing Yesterday-t. Majd aztán Londonba is elugrottunk az irodájába egy interjúra, de erről majd később.

oasis_1993.jpgAz Oasis, huszonkét évvel ezelőtt a King Tut's backsatge-ben 

A King Tut's Wah Wah Hut nevezetű glasgowi kocsma-koncerthelység 1990-ben nyitotta meg kapuit. Ez a hely viszonylag el van dugva, talán észre sem lehet venni, ha nem keresi az ember. Valójában egy ház aljában található – körülbelül olyan a feelingje, mint az Így Jártam Anyátokkal-ban a MacLaren’s-nek – viszont ahogy betérsz a helyre, el is felejted, hogy éppen egy ház pincéjében vagy. Az első dolog, ami feltűnhet, hogy az egész kocsma tele van zenészek fotóival, vagy a múltból elrakott koncertplakátokkal. Mi egyből kiszúrtuk a legjobb helyett, ugyanis Mr. Gallagher-ről van egy kép az egyik fotel felett. Kit érdekelnek a dedikált poszterek? Egyértelműen kijelenthető, hogy a Tut’s-nak van a világ legmenőbb lépcsője, ha kocsmákról van szó. Miért? Hiszen olyan világhírű zenekarok nevét sorolják fel a látogatóknak, akik még kezdőként voltak ezen a helyen. (Oasis, Blur, No Doubt, The Killers, Coldplay, Muse, The Hives és még sokan mások) Iszonyatosan menő abba belegondolni, hogy abban a wcben könnyebbülhetsz meg, amelyben például Chris Martin is tizenhat évvel ezelőtt.

img_4905c.JPG

10928769_10206254494507602_1297270033_n_1.jpgA stairs of fame és a Noel Gallagher-es trón

Ha esetleg Glasgowban járnátok, jobb, ha tudjátok, itt csak Earl Grey-t adnak. Nincsenek a helyeken gyümölcsös Lipton, vagy kamu Tescos teák. De van tej, azt adnak hozzá. Meg kekszet is, de olyat, hogy csak na. A teáról túl sok mindent nem lehet mondani: Earl Grey, amely elég kellemes. De az, hogy kellemes legyen, a minimum, ha az Egyesült Királyságban vagy. A következő beszélgetés egy másik helyen zajlott le, de rendkívül jól mutatja be az Earl Grey helyzetét Glasgowban:

BálnaÚr: Szia, bocsi milyen teáitok vannak?
Pincér: Csak Earl Grey.
BálnaÚr: Oké, de milyen? Twinings...
Pincér: Nincs semmi, csak Earl Grey!

kaveteakakao.pngE-A-R-L G-R-E-Y

Szóval maradjunk annyiba, hogy ha a gyümölcsös Lipton a kedvenced, és Calvin Harris-nek a DJ szettjét jobban bírod, mint amikor még zenekarral tolta, akkor valószínűleg a King Tut's nem a te helyed. Mondjuk akkor a zenei ízlésed is sok kívánnivalót hagy maga után, de mindegy. Félreértés ne essék, imádom a DJ szetteket, főleg ha Guetta játszik bedrogozva. Viszont, ha már zenéről van szó mindenféleképpen hallgassátok meg Noel Gallagher új albumát, amelyet a Noel Gallagher's High Flying Birds formációval adott ki, és a Chasing Yesterday névre hallgat. A negyvenhét éves teamesternek egy újabb oldalát ismerhetjük meg ezzel az albummal. Van rajta majdnem Oasis, spacejazz, meg reklámokba illő dalok is. Itt van egy kis ízelítő, a Ballad of The Mighty I, amelyet a legendás Johnny Marr-al írt közösen.

Tea: Earl Grey / 4 Font

Mikor gyere: Ha szereted a zenét és éppen Glasgowban vagy.

Mikor NE gyere: Ha nem szereted az Earl Grey-t és Tiesto kedvenc zenészed.

Link: http://www.kingtuts.co.uk

Pontszám:  4 / 5

A képeket köszönjük a GOOGLE-nak, az APPLE-nek és a HTC-nek!

10936476_10206254496587654_1670203822_o.jpgEgyébként tényleg csináltam egy interjút Noel Gallagherrel

Szólj hozzá!

Címkék: tea oasis noel gallagher Glasgow kávé tea kakaó tea Nagymesterei

A bejegyzés trackback címe:

https://kaveteakakao.blog.hu/api/trackback/id/tr26826733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása