2015.05.05.
10:08

Írta: davidmahalyi

Fenomenális tea ott, ahol nem gondolnád

imag3570.jpg

Sokaknak a Király utca nem jelent mást, mint a péntek vagy a szombat esti szórakozást. A Kuplungos koncertektől kezdve a hajnali kétszáz forintos pizzákig, ez az utca a budapesti fiatalok egyik legmeghatározóbb street-je lett. Ennek értelmében össze se tudnám számolni azt, hogy hányszor mentem el amellett a hely mellett, amelyről most olvashattok majd. Mikor megkaptam azt az infót, hogy a Magdalena Merloban nagyon jó a tea muszáj volt betérnem és utólag még az is kiderült, hogy magyar termékről van szó.

Esténként a Király Street-en ballagva sokszor néztem be Magdalena Merlo ablakain és kívülről mindig is egy burzsuj helynek nézett ki (hiszen a fal teli van borokkal). Annak a helynek könyveltem el, ahová nem térnék csak úgy be teázgatni. De akkor miért is ültem be? A válasz roppant egyszerű: a tea miatt. Ugyanis egy ismerősöm felhívta a figyelmemet arra, hogy mennyire rendben van itt a kedvenc forró italom. Mielőtt beszélnék a teáról fel szeretném hívni mind azoknak az embereknek a figyelmét akik azzal az előítélettel élnek, mint én eddig, miszerint a Király utca csak az estékre  alkalmas. A Magdalena Merlo igenis nagyon jó helyen van. Konkrétan a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mellett található, és ha jól ismered a várost tudod, hogy az Andrássy út innen már csak egy köpésre van. De hogy ez miért is jó? Séta, séta, séta, egyenesen a Lánchídig. Mármint szerintem ez városunk egyik legszebb környéke és itt nem szabad buszra szállni. Amúgy is itt a bubi szezon. Tehát kijelenthetjük, hogy nagyon jó az étterem elhelyezkedése. Na, most hogy ezt tisztáztuk beszéljünk arról amiért eljöttünk: az UKKO Teáról.

nevtelen.pngBor minden mennyiségben 

Az ukko a finn mitológia egyik legjelentősebb istene, a kísértetiesen hasonlító uku szó pedig az észt mitológiában az egek istenének a megnevezése - tehát valami földöntúli dologról van szó - Nem tudom, hogy a tulajdonosok a név választáskor e célból adták ezt a nevet, de szerintem találós. Tulajdonképpen tükrözi a valóságot, hiszen a tea isteni. Az UKKO Teának a Facebookját nézegetve úgy tűnik, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a családra és a természetes alapanyagokra. Viszont nem csak a termék elnevezése volt szerencsés, hanem az is, hogy a teák milyen barátságos nevet kaptak. Ugyanis ez a cég teakeverékekben utazik, és mindegyiknek megvan a neve, és hogy mire lehet pozitív hatással. Például a Nyugalom Teájáról a következő leírást található a honlapjukon:

Egy munkával teli nap után néha nem vágyunk másra, mint egy kis nyugalomra. Esténként egy csésze a Nyugalom Teájából segít megőrizni testi-lelki frissességünket, a levendula feszültségcsökkentő, a komló szorongásoldó és a rooibos alvássegítő hatásával. A rooibos tea ezen kívül csökkenti a fejfájást, és javítja az emésztést ebben a kellemes, relaxáló teakeverékben.

Ezen a leíráson érezhetjük azt, hogy nem csak egy ízetlen Pickwick-es zöld teával van dolgunk. Az UKKO-nak még sok hasonló keveréke van. Például a Nap Teáját a fogyókúrában lévő embereknek ajánlják, mert zsírégető hatása van. A Magdalenaban nem teakeveréket próbáltam ki, hanem a zöld teájukat, amely nem okozott csalódást. Mondjuk így az egyetem utolsó heteiben rám férne egy jó Nyugalom Tea. Na, de lényeg a lényeg, ha a Király utca környékén járnátok csak ajánlani tudom a Magdalénát és az UKKO Teát. 

imag3563_1.jpgMég a nap is megkívánta teámat

 

Tea: UKKO Tea / 690 Forint

Mikor gyere: Ha szeretnél minőségi teát inni.

Mikor NE gyere: Ha nem szeretsz éttermekben teázni.

Link: http://magdalenamerlo.hu/,https://www.facebook.com/ukkotea,http://www.ukko.hu/

Pontszám:  4 / 5 

1 komment

Címkék: tea Budapest kávé tea kakaó UKKO Tea Magdalena Merlo

A bejegyzés trackback címe:

https://kaveteakakao.blog.hu/api/trackback/id/tr827430722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rézfánfütyülő fűzangyal 2015.05.06. 12:37:20

Ide kattintottam, mert nagy teakedvelő/ivó vagyok.
Hörrr....
Ez az ajánlás kb. olyasmi nekem, mintha egy innyenc borkedvelőnek azt mondanád, hogy a ország legjobb boros kóláját lehet itt kapni, melynek izét fahéjjal is feldobják.
A végén persze kiderül, hogy összehasonlításul számodra a Pickwick zacsi szolgál, ami a létező teáknak is a legkommerszebb legalja.
Aki tehát még nem ivott minőségi teát életében, ne álljon oda ajánlani "fenomenális" teákat.
Maradjunk finoman annyiban, hogy neked ízlett!
süti beállítások módosítása