2014.08.05.
13:23

Írta: davidmahalyi

Patrick Jane, a tea Nagymestere # 2

Fightingforjane.jpg
CIKKÜNK FRISSÜLT!
Mivel a Mentalistának vége, és soha többet nem fog teázni a mester, ezért Mr. Gallagher lett a végleges Nagymester.

Mindenkinek van egy olyan ember az életében, aki miatt elkezd valamit. A lelki sérültek zenélni, a bölcsészek bölcsészkedni, az agresszorok kötekedni és így tovább és így tovább. A következő teamester volt az az ember, aki ösztönzött a teázásra. Valamikor kilencedikben rájöttem, hogy nem mennek a reggeli kelések és hát minden felnőtt kávézik. Drága jó anyukám minden reggel hozott be egy tejes kávét, de 1. nem használt 2. suliban első órán már rohanhattam a wc-re (köztudat, hogy a gimis budik nem nagyon különböznek a Kakas presszóban található mosdóktól) 3. egyáltalán nem volt jó. És igen, próbáltam akkor is mikor tanultunk a kávéházakról, hogy az akkori alkoholista bohém költők napközben itták a feketét. Mindegy is. Na de körülbelül ekkor kezdtem el nézni a Mentalistát, aminek az első öt és fél évada egyszerűen: ZS-E-N-I-Á-L-I-S. Lenyűgözött, hogy mennyire menő ez az ember azok után, hogy kinyírták a családját. Én egyből mellénykét és inget akartam, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy az én testalkatom nem egyezik meg 2013 legszexibb pasijának kikiáltott Simon Bakerével. Ezért maradt a tea. Mivel mindenki már nagy kávés volt, felnőtté válás első lépése, nekem is kellett valami, s gondoltam a tea majd megteszi. Azóta teázom. A mentalista, olyan nekem, mint Billie Joe-nak a Ramones, vagy O. Gáspárnak a foci. Szóval, a kávé tea kakaó tea Nagymestere: Patrick Jane. 

A Mentalista az a USA-nak a Sherlock Holmes-ja. Ebben az évben lett vége a hatodik évadnak, ami egyszerre volt fenomenális és kiábrándító. Ugyebár kiderült, hogy ki Red John és az is kiderült, hogy Jane és Lisbon khm. Kiderült, hogy Jane és Lisbon huhhh. Kiderült, hogy Jane és Lisbon szerelmesek egymásba. Gondolom SENKI sem várta ezt a fordulatot. Én azt hittem, hogy csak egy szerelme lesz és az a tea. Ja meg az is kiderült, hogy 2014-ben nagyon divatos volt a repülőgépes-szerelmi-vallomás. Ennek ellenére kíváncsian várhatjuk a folytatást, mert nem lesz vége a sorozatnak, mert Jane megújult és már az FBI-nak dolgozik.

thementalist929.jpgMintha Jane is aggódna egy picit a sorsa miatt

De mit is szerettünk annyira a Mentalistában? Humor, izgalom, Red John és tea. Aggódni lehet a rajongóknak, mert sajnos ebből a négyből már csak kettő volt jelen a sorozat vége felé: a humor és a tea. Legalább ezek megmaradtak. Sajnálatos módon nem csak Red John-tól kellett megválnia a sorozat alkotóinak, hanem Jane kedvenc teáscsészéjétől is. Nyugalom, mindenki megveheti ezt az interneten.

" Tea? It's like a hug in a cup!"
- Patrick Jane 

102407_wb_0051b.jpgNincs mellényke, nincs CBI, de a tea marad: Az új Jane

Egy kicsikét írunk a színészről, aki alakítja ezt a karaktert, Simon Baker a napokban lett 45 éves. A színészt ugyebár a világ egyik leghelyesebb pasijának tartják. Nem hiába. Azt is tudni kell Baker-ről, hogy nem csak zseniális színész, de jó táncos is. Ezt ebben a videóban szemügyre vehetitek 2:21-től, itt pedig megnézhetitek, mennyire tudja utánozni Mick Jaggert. 

tumblr_mfs251vYOJ1rlfrcro1_500.jpgNegyvenöt? Biztos ez?

jane-tea.jpgNekünk hiányzik a mellényke

 

Cup-of-tea-the-mentalist-30309556-500-716.jpgEz a kép is mindent elárul

 

 

 

 

Itt a vége a tea Nagymestereinek, de addig is:

0cd9101f3835d896e84f80882c6e821f.jpg

 

 

 



 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tea A Mentalista Simon Baker kávé tea kakaó tea Nagymesterei

A bejegyzés trackback címe:

https://kaveteakakao.blog.hu/api/trackback/id/tr926240598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása