2015.06.08.
16:31

Írta: davidmahalyi

A hely, amely menedéket nyújthat a #bulibáró elől

11329015_10205887752347279_720994890_n.jpg

A napokban megjelent egy újabb Kis Grófo szerzemény, amelyben még a Snoop Doggal is dolgozó - bizony ám! - Macklemore magyar copfos kiadása, azaz Pixa is közreműködött. Annak ellenére, hogy érzékelhető az irónia a dalban, szerintem elég szomorú, hogy ezt a számot jósolják a nyár legnagyobb slágerének. Hiszen annyival több igényes számot lehetett hallani mostanában. Ezért is kerestem egy olyan helyet, ahová biztosan nem jut el és megmenekülhetnek az emberek, ha esetleg meghódítja Kis Grófo és Pixa duója a Youtube klikkeket. Továbbá egy listát is összeállítottam, hogy miket lehetne még hallgatni a nyáron, bulibáróknak és nem bulibáróknak egyaránt!

Valójában jobb helyet nem is találhattam volna, mint a Zappa Caffe az egész New York kávéházas traumám után. Hiszen a Zappa, Budapest egyik legkellemesebb helyén található meg, és a kedvenc utcámból nyílik. A Mikszáth Kálmán téren található kávézó csupán 5-10 percre található a Kálvin tértől. Miközben az ember sétál a tér felé a Reviczky utcán, el lehet gondolkodni olyan dolgokon is, hogy vajon Karinthy és Babits szomszédok voltak-e? (hiszen a két költő élete során lakott ebben az utcában). Ez főleg randi szituációk során jöhet jól, amikor intellektuális embernek akarunk látszani. Na, de miért is nyújt menedéket a Zappa Caffé Kis Grófo elől? Itt olyan zenészekkel lehet összefutni, mint a Carbonfools-os Fehér Balázzsal (lányok futás), az Irie Maffia tagjaival, sőt még Beck Zolival is találkozhatsz, egy szólóest keretein belül. Mondjuk ha nem vagy elég óvatos, Czutor Zoltán esten is találhatod magadat, ami nem annyira megnyugtató, de mégis jobb egy fokkal, mintha Kis Grófo akusztik feldolgozásokat kéne hallgatni. És ha már szóba jött az Irie, akkor érdemes megemlíteni, hogy ők írták az idei Sziget himnuszt, amit szintén sokkal inkább preferálnék.(remélem nemcsak én)


nevtelen_2.png

 

A teáról túl sok mindent nem lehet írni. Filteres, de ettől függetlenül jó és igényesen szolgálják fel: citrommal, mézzel, kiskanállal, csészével és kistányérral. Nincs semmi kifogásolni való a hellyel, hiszen tökéletes a környék és a pincérek jó arcok. Mindenesetre, ha valami csoda folytán nem Kis Grófo és Pixa co-produkciója uralná a nyarat - tehát nem kéne menekülni a szám elől - akkor is gyertek el.

Tea: filteres Dilmah tea, 400 Ft. körül

Mikor gyere: Ha a Kálvin környékén jársz.

Mikor NE gyere: Nincs ilyen.

Link: https://www.facebook.com/pages/Zappa-Caffe/333202771769?fref=ts

Pontszám: 5 /5

8598117_f2ea3418fa017387163090b587ad162d_wm.gif #egészségetekre

 

PÁR DAL, AMELYEK IGAZÁN URALHATNÁK A NYARAT A #BULIBÁRÓ HELYETT

Soerri és Poolek: Forró tél (album verzió)
A zenekartól már sok slágert hallhattunk (Valahol messze, Elton John, Nekem kukim van). A legújabb albumukról a Forró tél minden magyar fesztiválozó himnusza is lehetne. De lényegében: Ha már vicc, legyen jó. 

Báró szempont: Ez a szám mutatja be azt, hogy milyen is egy true bulibáró.

Fran Palermo: Requiem N°21
A Vagabond rockról átváltottak Jungel rockra, sőt a STENK a legmagyarabb Western zenekarnak kiáltotta ki őket. Tehát érezhetjük azt, hogy egy nagyon sokoldalú zenekarról van szó. Már csak a műfaji meghatározásokból kiindulva. Amióta meghallgattam ezt a számot nagyjából ez megy a fejemben. Tökéletes szám/album a nyárra.

Báró szempont: Erre a dalra minden bulibáró regenerálódhat egy forró nyári napon.

 

The Winter Totem: Castle in the Clouds
Magyarországon most nagyon megy a brit-indie-hipster-vintage rock vonal, és rengeteg zenekar erre esküszik. De ezek sokszor elég kellemetlen produkciók megszületéséhez vezetnek. A Winter Totemben pont az a különleges, hogy nem ezzel a stílussal próbálkoznak valamilyen hatást gyakorolni a magyar zenére, hanem egy amerikaiabb hangzású stadion rock szerű zenével. Ennek a műfajnak itthon nem volt nagyobb térnyerése, hátha majd most összejön.

Báró szempont: Attól, hogy valaki bulibáró, egyszer szerelmes lesz. És amikor ez megtörténik, akkor fel kell adni a délelőtti piálásokat és a hajnali csipsz zabálásokat. Ebből a számból erőt meríthetnek!

Noel Gallagher's High Flying Birds: In the Heat of the Moment
Nehezen lehet úgy olvasni vagy akár írni Noel Gallagherről, hogy ne szerepeljen benne az Oasis neve. Hiszen folyamatosan repkednek a hírek arról, hogy kik-mikor-hogyan fogják azt elintézni, hogy a brit-pop császárait újra színpadon láthassák az emberek. Ennek ellenére Mr. Gallagher második szólólemeze egészen kurva jó lett, és nem érezhető benne semmilyen Oasis-komplexus. Ez a szám tökéletes a nyári bulik előtti iszogatásoknak a soundtrackjéhez.

Báró szempont: Egy igazi bulibárónak hallgatnia kell egy bölcsebb és tapasztaltabb bulibáró tanácsaira.

Spotify reklámok
Inkább hallgatnám azt, ahogyan ez a srác interpretálja a Spotify reklámok dalait.

Báró szempont: Nem is tudom.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kaveteakakao.blog.hu/api/trackback/id/tr997520634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seahawks 2015.06.09. 15:56:04

olyan helyeket is szedjetek össze lécci, ahol a welhello - halott pénz szutyokságait sem lehet hallgatni
süti beállítások módosítása