2014.04.05.
13:43

Írta: davidmahalyi

A kávézó, ahol még a bizonytalan is magabiztossá válik

1901778_705151562839766_293198030_n.jpg

Vasárnap (2014.04.06.) a magyar állampolgárok határon belül, és határon kívül egyaránt leteszik a voksukat valamelyik politikai ideológia mellett. Szerintem bőven vannak olyan emberek, akik még nem tudták eldönteni, hogy kire is fognak szavazni. Jelentem megtaláltam azt a helyett, ahol jól át lehet gondolni a prokat és kontrákat az utolsó percekben. Ami még fontos, hogy ez a hely valószínűleg a legjobb kávézó Budapesten, ahol a tea  zseniális. Ez nem más, mint a Sock’s Coffee.

 

A Sock’s 2013 novemberében nyitotta meg ajtajait folyamatos átalakulásokon áteső városunk előtt. A kávézó a Dohány utcában, a Zsinagógával szemben található. Lefordítva: durván jó helyen van! Mondjuk, ha a Legmagyarabbik Párton gondolkoznál, akkor érdemes lenne valami másik helyre menni. Mármint kicsit illúzióromboló lenne, ha a zsinagógára nézve döntenéd el, hogy Kárpátaljálra fogsz költözni. Na de hagyjuk is a politizálást már csak egy nap, és vége. Mondjuk a facebook biztos teli lesz még egy hétig gimnazisták világmegváltó monológjaival.

A Sock’s designja megfelel a mostanában jól menő „minimál” helyeknek az elvárásainak. Azaz laza, de mégis igényes. Kicsi, de mivel kiülős helye is van és a jó idő is beköszöntött, ezért ez egyáltalán nem okoz gondot. Tulajdonképpen a zsúfoltsága adja meg azt a hangulatot, amit egy kávézónak meg kell adnia. Még soha nem tértem ki a felszolgálók viselkedésére, de itt egyszerűen nem hagyhatom szó nélkül. Ha éppen nem tudnád, hogy mit válassz, az ott dolgozók segítenek neked és nem csak rád tukmálnak egy kávét vagy teát, mint valami salesman aki kirúgás előtt áll, hanem az ízlésednek legmegfelelőbb kávét vagy éppen teát ajánlják. Gondolom megfordult a fejetekben, hogy honnan is tudhatják az ízlését valakinek. Talán olvasnak a gondolatainkban? Vagy éppen Xavier Professor mutáns iskolájában tanultak? (nem) Roppant egyszerű a válasz: kommunikáció. Amikor belépsz a kávézóba egyből észrevesznek, megszólítanak és mindezt kedvesen! Hatvani László, alias Zokni az üzletvezető irigylésre méltóan kezeli a vendégeket. A betérő turisták, vagy éppen városlakók igényeit folyamatosan kiengesztelve. Nem annak az üzletvezetőnek tűnik, aki megérkezik a vadi új Audijával, öltönyben és beugrik öt percre lecseszni a beosztottjait. 

1545629_10202807793430231_970372556_n.jpgLaza de igényes.

Az a helyzet hogy a Sock’s kegyetlenül lealázza az eddigi összes kávézót, ahol én teázom című helyeket. Attól függetlenül, hogy ez egy kávézó hihetetlen nagy figyelmet áldoznak a teára. Zokni elmondása szerint a teához túl sok mindent nem tudnak hozzá tenni, és igazából azt jó helyen kell megvenni, de ettől függetlenül mégis azt éreztem, hogy van benne valami különleges. Rájöttem, hogy szimplán azzal, ahogyan a teát felszolgálják, már egy új univerzumot nyitnak a hasonló helyekkel ellentétben. A teát kis kannában kapom, a csésze alatt tányér, hozzá kis kanál és még a filterhez is kaptam tartót. Hogy mi? A FILTERHEZ IS! TÖKÉLETES! Egyes helyeken a kiskanalat is sajnálják, vagy éppen pohárban kapom a teát (amire nincs magyarázat). Többféle szálas teákból lehet választani én eddig a zöldeket próbáltam (abban csalódni nem lehet) és azt kell hogy mondjam régen ittam ilyen jó teát. 

 

1012905_10202807792910218_1215514162_n_1.jpgA tökéletes tea felszolgálás és a kínálat.

Mivel azt a címet kapta ez a kritika, hogy itt mindenki megvilágosulhat politikai nézeteiről, csak annyit írnék, ha még nem döntöttél de szeretnéd jól átgondolni, hogy kire is voksolsz Vasárnap (HOLNAP!!), akkor a Sock’s a te helyed. A félre értéseket el szeretném kerülni, és le szeretném szögezni, hogy a Sock’s NEM egy politizáló hely. Nem fogja senki megkérdezni, hogy „Na, akkor kire is fogsz szavazni?”. Itt minden vendég fejlesztheti az individuális kommunikációját, és elmélyülhet saját gondolataiban vagy éppen szüleivel, barátaival megihat egy kávét, teát vagy egy kakaót. Erről a kávézóról egy szóval kívánnám kifejezni véleményemet: Hibátlan. Félve, de ki mondom: Budapest egyik legjobb belvárosi kávézó-teázója a Sock’s. Hozzátenném egyben a személyes kedvencem is lett.

1623628_10202807793230226_1823820697_n.jpgCoffee-tea- chocolate ( Kávé,tea,kakaó) avagy a kínálat.

Tea: Különbözőféle Althaus teák (790 Forint) .

Mikor gyere: Ha reggel elvitelre vinnél kávét, vagy teát! De ha esetleg írni akarsz egy könyvet itt simán megjön az ihlet. 

Mikor NE gyere:  Ha utálod a kedves embereket, és ha te ilyen vagy akkor inkább csinálj magadnak otthon teát!

Link: https://www.facebook.com/sockscoffee

Pontszám: 5 / 5

Szólj hozzá!

Címkék: kávé választások tea kávézó Budapest Socks Coffee

A bejegyzés trackback címe:

https://kaveteakakao.blog.hu/api/trackback/id/tr415880818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása